JavaScript i Cognos Analytics

Rapporter i Cognos Analytics kan tilpasses på mange måter med innebygd funksjonalitet, men ved bruk av JavaScript gjennom Custom Controls utvider mulighetene for design av rapporter i løsningen seg på veldig mange måter. Jeg har selv brukt dette hos mange kunder som ønsker seg spesifikke løsninger, som Cognos ikke har innebygget funksjonalitet for. Her skal jeg demonstrere en løsning som er i bruk hos flere av våre kunder.

Read More
Hvordan planlegge for en usikker fremtid?

For bedrifter er det vanskeligere enn noen gang å se inn i krystallkula og prøve å spå fremtiden, for den er mer usikker enn noen gang. Bærekraft har for eksempel kommet som et absolutt krav fra FN og gjør at bedrifter må ta stilling til nye problemstillinger og planlegge helt annerledes. Virksomhetene må styres med endrede forutsetninger og rustes til å ta kjappe helomvendinger for å overleve.

Read More
ESMAs ESEF-mandat

Det kan av mange oppleves som veldig teknisk å måtte ta stilling til det nye mandatet, så la oss se hva kravet egentlig betyr: European Securities and Markets Authority (ESMA) har fått oppgaven å utvikle regulatoriske standarder under den nye “European Standard Electronic Format” (ESEF). ESEF-kravet er et nytt elektronisk rapport-format som skal kunne åpnes i en standard nettleser ved å bruke XHTML.

Read More
IBM’s Watson: Kognitiv intelligens

IBM Watson er IBMs flaggskip innen kunstig intelligens. IBM hevder selv at innen fem år kommer enhver viktig beslutning, enten den gjelder jobb eller privatliv, til å bli tatt med assistanse av IBM Watson eller tilsvarende teknologier. I dette blogginnlegget skal vi se litt nærmere på mulighetene denne teknologien åpner opp for, «It isn’t a world of Watson, it’s a world with Watson».

Read More