Fra NHH til BI-arkitekt

«Pål har jobbet med Cognos siden han forlot skolebenken og blir ansett som en av de fremste spesialistene på programvarepakken i Norden.»

Fra økonomi til IT

zachariassen_paal_WRB3150_webHQ-square.jpg

Pål Zachariassen har alltid hatt en stor interesse for økonomi og bestemte seg derfor å bli siviløkonom ved NHH. Han har alltid ment at som økonom har du mange muligheter, og personlig mener han at som siviløkonom har han fått akkurat dette. Hans siste år på NHH og hans første jobb som ERP-leverandør endret fokuset fra økonomi til IT. Pål gikk fra å utvikle rapportstøtte i ERP, til å danne sin egen BI-avdeling med fokus på Cognos. I skiftet der BI-løsninger gikk over til å bli en IT-infrastruktur var det naturlig for Pål å bli en del av et større miljø hos RAV, kun ett år etter at selskapet ble grunnlagt.

Arbeidsdagene

I dag jobber Pål som både manager og BI-arkitekt hos RAV. Dette innebærer at han tilegner seg kunnskap om kundens behov, former løsninger og går inn som arkitekt for å gjøre idé om til løsning. For Pål er det viktig å se helheten i en bedrift, slik at han kan forme løsninger som ikke bare tilpasser seg prosjektets behov, men også hvordan løsningen vil fungere sammen med andre prosjekter. Pål har jobbet mye med alle deler av faget Business Intelligence. Derav datavarehus, big data, datasikkerhet og database, samtidig som han er spesialist på IBM Cognos. Hans lange erfaring med løsningen gjør at han kan samarbeide veldig tett med produktsjefene til Cognos.

Pål – vår Cognos-spesialist 

Cognos ble kjøpt opp av IBM i 2008 og er en integrert programvarepakke med løsninger for/med Business Intelligence (BI) og Performance Management. Den opererer som et kraftig verktøy for de som ønsker å finne, utforske og analysere bedriftsdata. Videre kan den benyttes til å produsere rapporter som hjelper brukeren til å ta informerte beslutninger. Løsningene er bygget for nett og på åpne standarder, noe som gjør det mulig for dem å kommunisere med tredjepartsteknologier.

Pål har jobbet med Cognos siden han forlot skolebenken og blir ansett som en av de fremste spesialistene på programvarepakken i Norden. Han har opp til flere ganger holdt foredrag om Cognos på IBM sine konferanser i San Fransisco og i Las Vegas. RAV er stolte av å ha en som kjenner løsningen så godt på laget. 

Fordeler og utfordringer

Det Pål trekker frem som det beste med hans stilling i RAV er at han får lov å være med kundene på hele utviklingsprosessen. Han forklarer at det er gøy å tenke ut en løsning, for å så jobbe den frem og deretter få implementert den hos en bedrift. Som utfordring trekker Pål frem hyppigheten av ny teknologi. Det skjer så mye at man ikke har kapasitet til å ta tak i og lære alt det man ønsker. Det er i disse situasjonene Pål fremhever at en forretningsutdannelse gir en mer kritisk tilnærming til teknologi, da det tross alt er kundens opplevde verdi som er viktig.

Hvorfor RAV

RAV ble grunnlagt i 2002 og Pål startet å jobbe her i 2003. Cognos hadde begynt å bevege seg fra å være en liten løsning til å være en større løsning, og med det ble RAV samlingspunktet for mange av de som var eksperter på løsningen i Norge. Pål kjente grunnleggerne av RAV fra før og syntes det var spennende å skulle jobbe videre side om side med dem.

Pål forteller at hvis du syntes det unike samspillet mellom mennesker og teknologi er spennende, samt ønsker å forme din egen arbeidsplass så er RAV det perfekte stedet å jobbe. Se våre ledige stillinger her rav.no/karriere.

 
cathrine-portrett.jpg

OM FORFATTEREN

Cathrine Thom
Markedskonsulent

 

RELATERTE ARTIKLER