Fra Oslo Met til RAV

I dag møter vi seniorkonsulent Sara Bye Rønning. Hun kom rett fra masterstudiene når hun startet hos RAV.

bye_ronning_sara_DSC3899_cropped_720px.jpg

Sara tok sin mastergrad ved Oslo Met, her ble hun utdannet siviløkonom. Hun visste tidlig at hun var god med tall og foretrakk derfor økonomifagene på videregående. Som siviløkonom har en også mange muligheter i arbeidslivet, så dette var en stor faktor som spilte inn når Sara valgte sin utdanning.

Arbeidsoppgavene

Som seniorkonsulent jobber Sara hovedsakelig med to løsninger som RAV tilbyr. Det ene er Certent Disclosure Management (CDM) og det andre er Corporater.  

CDM er et samhandlingsverktøy for rapportering, da spesifikt års- og kvartalsrapportering. Dette rapporteringsverktøyet er basert på Office-pakken. Corporater er et verktøy som benyttes for å analysere, evaluere, styre og forbedre business performance. Verktøyet fungerer som en plattform som kan sammenkoble alle delene av bedriften for å gjøre den mer beslutningsdyktig som en helhet.

Sara har implementert CDM hos mange økonomiavdelinger og bistår våre kunder med deres brukeropplevelse av løsningen. Hun er også en del av RAV sin kulturgruppe som arrangerer våre sosiale sammenkomster. Dette innebærer planlegging av julebord, sommerfest, hytteturer mm.

Fordeler og utfordringer

Sara trekker frem både fordeler og utfordringer ved å være seniorkonsulent i RAV. Hun nevner at det kan være utfordrende at arbeidsmengden varierer, så hun i perioder har veldig mye å gjøre, mens i andre mindre. Hun forteller også at det kan føles ut som at du starter i en ny jobb hver gang du starter i et nytt prosjekt, men dette er også noe hun trives med. Sara forteller at det beste med jobben er å få møte nye mennesker ute hos kundene, samtidig som hun trives veldig godt med kollegaene sine i RAV. Som en annen  fordel trekkes det frem at i RAV får hun muligheten til å legge opp sin egen arbeidsdag i stor grad.

Hvorfor RAV

Når Sara hadde fullført sin mastergrad ønsket hun jobbe i en mindre bedrift fremfor hos en av de store konsulenthusene. Grunnen til dette er at man da får større påvirkningskraft og mer ansvar. Sara fikk et veldig godt inntrykk av RAV og startet derfor å jobbe hos oss for fire år siden.

Sara sitt tips

Å velge bransje å gå inn i etter studiene er ikke en lett sak. Når jeg spør Sara hva hennes tips er til de som ønsker seg inn i IT-bransjen sier hun at det er viktig å være glad i møte nye mennesker, slik at man skaper et godt nettverk med kollegaer og hos kunden. Med en fleksibel hverdag er det også viktig at en klarer å strukturere og prioritere.

 
zAF2YcUg.jpeg

OM FORFATTEREN


Cathrine Thom
Markedskonsulent

 

Relaterte artikler

Møt en ansattCathrine Thom