Møt en kunde – Omexom

mot-en-kunde.jpg

Denne gangen har vi besøkt Omexom Norge som holder til i Oslo. De har en historikk fra Hafslund Nett, og mange har kjent de som Infratek. Les videre for deres spennende kundereise sammen med RAV.

En fin høstdag reiste jeg for å snakke med Lars Kleppe i Omexom Norge. Han jobber med forretningsutvikling og digitalisering. Omexom het tidligere Infratek som var et konsern med underselskaper i Norge, Sverige og Finland. I januar skiftet alle navn til Omexom. Infratek gikk i 2007 fra å være en avdeling i Hafslund Nett, til å bli et selvstendig selskap som er ledende innenfor kritisk infrastruktur, da hovedsakelig strøm i bakke og luft. I november 2017 ble Infratek-selskapene kjøpt av VINCI Energies og «avdelingen» Omexom Norden har nå omlag 1600 ansatte. Vi i RAV syntes det er spennende å få lov til å være med på å bygge deres nye løsningsplattform

Når RAV kom inn i bildet  

I 2016 så de ansatte i Omexom et behov for å tilgjengeliggjøre kritisk styringsinformasjon, og presentere dette enklere og mer effektivt. De startet derfor planleggingen for å bygge en plattform for analyse og rapportering. Valget falt på Microsoft Azure, en skytjeneste der et nytt datavarehus ble etablert for å samle kvalitetssikret data. Informasjonen fra datavarehuset danner grunnlaget for rapportering av styrende KPIer, og er selve fundamentet for bygging av intuitive rapporter og dashboard i Microsoft Power BI.  

RAV har gjennom de siste årene bistått i to forskjellige løp, 1) rapportering innenfor drift og prosjektstyring i Infratek og 2) tradisjonell rapportering av finansiell informasjon. Disse rapporteringsløsningene brukes nå også til rapportering til morselskapet. 

TPI-løsningen 

Det er nødvendig at de som styrer prosjektene forstår tallgrunnlaget, og gjennom visualiseringer i Power BI ble dette mulig. Disse ble igjen grunnlaget for TPI-løsningen.  

RAV og en prosjektgruppe fra Omexom fikk frie tøyler til å designe en løsning som ble kalt Team Performance Indicator (TPI). Dashboardet inneholder viktige nøkkeltall innenfor seks sentrale områder for prosjektstyring. Først ble idéen utformet i Excel og levert til RAV, som deretter bygde løsningen, samt bistod i lansering og implementering av den i en av Omexoms avdelinger. Denne avdelingen kan nå vise til en betydelig forbedring gjennom en endring i cash flow fra -8mnok i 2017 til +4mnok i dag. Lars sier at dette har mye å gjøre med at de ansatte nå forstår økonomien og tallgrunnlaget gjennom gode visualiseringer. Dermed tilfører løsningen i Power BI selskapet økt verdi hver dag. 

Samarbeidet med RAV 

RAV sin reise sammen med Omexom startet tilbake i 2016 med et enkelt Qlik prosjekt. Utover 2017 ble flere prosjekter startet for fullt. Delt ansvar mellom kunde og leverandør kan være en utfordring, men her har det vært god dialog mellom selskapene hele veien, og alle har vært bevisste på de utfordringene man har møtt på veien. Lars forteller at prosjektene har vært meget suksessfulle, gøyale og interessante. Han nevner også at RAV har vært gode til å følge opp, og være tilstede for Infratek når det har vært nødvendig.  

Det å kunne utvikle gode løsninger sammen med våre kunder er det vi i RAV brenner for, og vi setter derfor stor pris på å høre denne kundehistorien fra Lars Kleppe i Omexom Norge.  

Hvis du er nysgjerrig på hvordan RAV kan hjelpe din bedrift, ta kontakt i skjemaet under. 

 
cathrine-portrett.jpg

OM FORFATTEREN

Cathrine Thom
Markedskonsulent

 

RELATERTE ARTIKLER

Møt en kundeCathrine Thom