Planning Analytics 2.0.41

IBM lanserte nylig den nyeste versjonen av Planning Analytics for Excel (PAX) og Planning Analytics Workspace (PAW). Vi har tatt en titt på hva som skiller denne utgaven fra tidligere versjoner.

Oppgraderingen inneholder en rekke feilrettinger, men dette blogginnlegget vil hovedsakelig fokusere på forbedring av funksjonalitet framfor tekniske korreksjoner. Er du interessert i alle forbedringer kan du lese mer om de tekniske spesifikasjonene her.

I denne versjonen av løsningen ble vi positivt overrasket over at en nå har muligheten til å bygge- og editere «drill through»-regler direkte i PAW. Dette kommer i tillegg til prosesseditering og editering av kuberegler.

Picture1-2.png

Det er nå lettere å finne de brukerne som ikke har riktig tilgang til bøker eller mapper ved at du kan filtrere på brukerne. Dette gjøres i tilgangsstyringen per mappe, bok eller generelt ved at rettigheter arves fra den overordnede «shared» eller «delt» mappen. For å forenkle brukeradministrasjonen kan det settes opp at brukertilgang arves nedover i mappestrukturen.

Picture2.png

En annen ny funksjon er at tabeller nå kan manuelt konfigureres til å oppdatere seg selv automatisk når det endringer i data på laveste nivå. Dette kan gjøres på alle visninger hvor det er ønskelig.

Picture3.png

Hvis du som administrator klikker deg inn på administrasjonssiden og inn på en spesifikk TM1-instans, kan du se at databasekonfigurasjonsparametere kan settes fra databaseaktivitetsrapporten.

Picture4.png

Editoren for delsett vil nå også ha muligheten til å tillate at det defineres hvilke «Level» i et hierarki som skal inkluderes i en rapport med dynamiske intervaller. Det kan for eksempel defineres som Level>=level002.

Picture5.png

Så hva syntes vi om den nyeste versjon? Planning Analytics er en plattform under stadig utvikling. Vi i RAV liker retningen IBM tar ved å kombinere de ulike verktøyene i en felles arbeidsflate. Vi heier på den nyeste versjonen og venter i spenning på hva som kommer i neste omgang.

Er du interessert i å lære mer om Planning Analytics? Ta kontakt i skjemaet under.

 
aarstad_jannicke_DSC4164_cropped_720px.jpg

OM FORFATTEREN

Jannicke Aarstad
Seniorkonsulent

 

Relaterte artikler

IBMJannicke Aarstad