Planning Analytics – Hva er nytt?

Med ny versjon kommer ny funksjonalitet. Sett deg godt til rette for nå kan du lese om de nye funksjonene i Planning Analytics 2.0.45.

I slutten av august ga IBM Planning Analytics ut en ny utgave av Planning Analytics Workspace som vi har oppgradert og testet hos oss. Slik vi ser det er en av de store fordelene med denne oppgraderingen at IBM endelig har gitt Planning Analytics Workspace-administratorer muligheten til å  importere egne fargepaletter og fonter! Denne funksjonaliteten har eksistert lenge i Cognos Analytics, så vi mener det var på høy tid at vi også fikk muligheten til å gi rapporter og grafer en del av organisasjonens identitet i Planning Analytics! Det er en god stund siden vi opprettet en «Request for Enhancement» på dette og det er en stor glede å se det faktisk bli implementert i programmet.

PA1.png

Fonter og farger importeres i administratorgrensesnittet i PAW. Det er flere filtyper som er tillatt, men de skal følge en gitt navnestandard. Det er viktig å huske på at det ikke er alle nettlesere som godtar alle fonter og den fonten du velger å importere må være kompatibel i din foretrukne nettleser for å fungere.

En annen nyhet er at PAW nå gir deg full kontroll over dine plukklister. Dette gjelder i de tilfellene du har brukt en kontrollkube for plukklister. Du vil nå ha mulighet til å definere de individuelle cellene en plukkliste skal være tilgjengelig for, samt skrive regler for denne kontrollkuben direkte i PAW.  

PA2.png

En siste funksjon vi ønsker å trekke frem i denne oppgraderingen er at du nå kan beholde mappestrukturen når du migrer elementer i Planning Analytics Workspace mellom ulike miljøer. Du kan enkelt aktivere dette ved å huke av valget «Keep folder structure while deploying».

PA3.png

Blant nyttige funksjoner som har kommet i det siste kan det nevnes at vi i nyere versjoner av PAW kan endre rekkefølgen på dimensjoner i en kube, dele visninger mellom PAW og PAX, automatisk aktivere oppdatering av en bok etter at en prosess har blitt kjørt og lettere sette inn elementer i en dimensjon.

Vi følger spent med på fortsettelsen av Planning Analytics-eventyret og gleder oss over at dette produktet er i kontinuerlig utvikling for kundens beste!

 
aarstad_jannicke_DSC4164_cropped_720px.jpg

Om forfatteren

Jannicke Aarstad
Seniorkonsulent

 

Relaterte artikler