Tableau Conference Europe 2019

Hei!

Jeg heter Maria Tishkova og jeg er senior Tableau-konsulent i RAV.

For et par uker siden var jeg i Berlin på Tableau sin europeiske konferanse (TCE). Omtrent 2.300 personer fra kunde- og partnerbedrifter deltok på konferansen. Det var omlag 300 ansatte fra Tableau som sørget for at vi fikk en god opplevelse. Det var tre stappfulle dager med presentasjoner, kundecaser, nyheter, hands-on training og ikke minst PARTY🥳. Det er nesten umulig å beskrive hele konferansen i et kort blogginnlegg, men her er liten oppsummering.

Salesforce + Tableau = ❤️

TCE1.png

Tableau annonserte oppkjøpet noen dager før konferansen, og det var selvsagt også derfor den største snakkisen. Nyheten skapte en del spørsmål hos både kunder og partnere. Alle lurte på hva som vil skje fremover. Kort fortalt, Tableau forblir et uavhengig brand i Salesforce-familien og med en felles teknisk stack vil Tableau innoveres fortere enn noensinne. Les mer om oppkjøpet her.

Tableau Catalog

TCE2.png

Catalog er et verktøy som hjelper organisasjoner med å ha bedre oversikt over dataen i ulike miljøer. Med mer datasynlighet og integrerte søkemuligheter vil både IT- og sluttbrukere enkelt finne data de kan stole på. IT-team vil kunne legge til metadata som beskrivelser og tags, samt vedlikeholde og sertifisere datakilder som for eksempel tabeller i databaser og API’er. Catalog er blitt tilgjengelig i Tableau 2019.3 beta og er i produksjon senere i 2019. Les mer om Data Management Add-on og Catalog her.

Explain Data

TCE5.png

Dette ble jeg mest glad for! Tenk at du ser et element i dashboardet ditt som stikker ut på en eller annen måte – det kan være den høyeste søylen i et diagram, det fylket på kartet med dypeste farge eller den største firkanten i et treemap-diagram. Hva er det første spørsmålet som dukker opp i hodet ditt? Nettopp: HVORFOR DET? 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♂️

Med Explain Data vil analytikeren få en forklaring av det uvanlige elementet med både tekst og enkle grafer. For eksempel, i et kart over boligkjøp i en by kan man se at i et område eier man boligen sin i relativt kort tid, man kjøper og selger oftere enn i andre områder. Hvorfor det? Det er akkurat dette Explain Data forklarer! Den skanner hele datasettet, anvender avanserte statistiske modeller, hiver i en dæsj AI og – poff – her er en graf over boligenes størrelse og kjøpernes alder! I et lite vindu får man tekst og grafer som forklarer at de fleste boliger i dette område er små og attraktive for førstegangskjøpere, og de fleste kjøpere er unge personer uten barn. Mange velger å finne en større bolig etterhvert, og derfor selges boligene i dette område oftere enn i andre områder.

Denne funksjonen gleder jeg meg til å teste i Tableau 2019.3 beta! Hvis du skal gjøre det samme – send meg en mail, jeg vil gjerne høre hva du synes!

TCE6.png

I år var Tableau veldig flinke til å filme alle presentasjoner, inkludert keynotes. Her er en YouTube-spilleliste og en oversikt over alle presentasjoner med detaljert informasjon. Neste år vil TCE holdes i London, så det er bare å glede seg!

Vil du vite mer om Tableau eller kanskje du trenger hjelp med dine dashboards? Ta kontakt, jeg hjelper deg gjerne.

 
tishkova_maria_WRB2993_web_1200px.jpg

OM FORFATTEREN

Maria Tishkova
Seniorkonsulent

 

Relaterte artikler