Karriere

RAV tilbyr et spennende fagmiljø med svært høy kompetanse. Vi tar vare på våre medarbeidere og vi bygger det mest spennende miljøet i Norge innen helhetlig virksomhetsstyring.
— Sven Ove Hølland, daglig leder
Untitled design (4).png

 Hvorfor RAV?

hvorfor-rav-2.png

Program for nyansatte

I tillegg til den individuelle faglige utviklingsplanen som vi lager sammen med din mentor og teamleder, har vi også et fadderprogram som sikrer at våre nyansatte får en god onboarding opplevelse, og at de får en navngitt person som følger de aktivt opp de første ukene.

Målet med programmet er at fadderen skal hjelpe den nyansatte til finne seg til rette, bistå med å finne de riktige personene, sette den inn i selskapets daglige rutiner og kunne svare på alle mulige spørsmål.

Opplæringen strekker seg over 3 måneder, og du vil få et innblikk i alle våre virksomhetsområder. Kombinasjonen e-læring og kundecaser er gjennomgående, samt at det også gis påfyll om selskapets histore og våre krav og forventninger til alle ansatte.

I tillegg til faglig opplæring, har vi også fokus på kommunikasjontrening, hvordan gi ulike former for tilbakemeldinger og gruppecoaching.

 
aarstad_jannicke_DSC4164_cropped_720px.jpg

Jannicke aarstad

Kulturminister

kulturgruppa

Hos er det de ansatte som driver og arrangerer alle de sosiale aktivitetene. Sammen med ledelsen er vi blitt tildelt et “romslig” budsjett som muliggjør ulike typer av aktiviteter gjennom året.

De største og viktigste gjennom året er kick-off i januar, høstjakta i aug/sep, sommerfesten og den årlig skituren. Inn i mellom alt dette er det Q-samlinger og uformelle “lønningspils”.

Vårt budsjett baserer seg på antall ansatte, så bli en RAV-er du også. Da blir vårt budsjett enda større og mulighetene enda flere.